Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g75g45kcal1.1g9.7g0.1g0.7g
Linssi, punainen, Go Green52g169kcal12.5g25.5g0.5g6.2g
Sipuli (kuorittu)23g6.2kcal0.3g1.1g0g0.4g
Valkosipuli 2.1g2.3kcal0.2g0.3g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g27g7.6kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Oliiviöljy 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Tomaattimurska 104g31kcal0.6g5.5g0.2g2g
Vesi156g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana885g577kcal29.8g87.4g8g20g
Valittu annoskoko443g289kcal14.9g43.7g4g10g
Annoskoko puolitettuna221g144kcal7.5g21.9g2g5g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337663