Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g11g85kcal0g0g9.4g0g
Sokeri 15g62kcal0g15.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 4.2g6kcal0.5g0g0.4g0g
Kaurahiutale 9g34kcal1.3g5.2g0.7g0.9g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Puolukka 4.6g1.8kcal0g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana90g379kcal3.6g41.6g21g2g
Valittu annoskoko45g189kcal1.8g20.8g10.5g1g
Annoskoko puolitettuna23g95kcal0.9g10.4g5.3g0.5g
Arvot/100g100g420kcal4g46.1g23.3g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536