Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 66g476kcal0.8g0.3g53.4g0g
Sokeri 112g453kcal0g111.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 85g293kcal8.7g59.7g1g3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Leivinjauhe 2.2g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.2g6.8kcal0.2g1.3g0.2g0.6g
Raparperi 105g35kcal0.7g5.8g0.1g1.5g
Sokeri 21g85kcal0g21g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 8.7g29kcal0g7.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana906g2930kcal33g422.2g119.2g10.4g
Valittu annoskoko453g1465kcal16.5g211.1g59.6g5.2g
Annoskoko puolitettuna227g732kcal8.3g105.6g29.8g2.6g
Arvot/100g100g323kcal3.6g46.6g13.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251