Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 812g5893kcal9.7g3.2g660.4g0g
Sokeri 296g1202kcal0g295.9g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 905g3106kcal92.2g633.6g10.9g31.7g
Kananmuna kuoreton 766g1093kcal95.7g2.3g78.5g0g
Sokeri 986g4004kcal0g985.4g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g464g223kcal0.5g55.7g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 139g478kcal14.2g97.5g1.7g4.9g
Sokeri 279g1131kcal0g278.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9296g34257kcal424.6g4703.6g1504g73.2g
Valittu annoskoko4648g17128kcal212.3g2351.8g752g36.6g
Annoskoko puolitettuna2324g8564kcal106.2g1175.9g376g18.3g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081