Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g1200g8880kcal0g0g984g0g
Sokeri 1600g6494kcal0g1598.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Kaurahiutale 960g3592kcal139.2g547.2g70.1g96g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Puolukka 480g186kcal2.1g32.6g2.4g12.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9440g39702kcal396.8g4389.2g2203.2g217.4g
Valittu annoskoko4720g19851kcal198.4g2194.6g1101.6g108.7g
Annoskoko puolitettuna2360g9926kcal99.2g1097.3g550.8g54.4g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536