Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3000g633kcal36g102g6g63g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Voi 28g203kcal0.3g0.1g22.8g0g
Jauheliha, sika-nauta 800g1772kcal140g0g136g0g
Kananmuna kuorineen punnittu240g302kcal26.4g0.7g21.6g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)200g160kcal2g9g14g0g
Ohrasuurimo 340g1096kcal28.1g214.7g6.8g25.8g
Siirappi 40g121kcal0g29.6g0g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9516g8649kcal469g724.8g415g183.2g
Valittu annoskoko4758g4325kcal234.5g362.4g207.5g91.6g
Annoskoko puolitettuna2379g2162kcal117.3g181.2g103.8g45.8g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649