Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g1220g9031kcal0g0g1000.7g0g
Sokeri 1627g6605kcal0g1625.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 448g638kcal55.9g1.3g45.9g0g
Kaurahiutale 976g3653kcal141.6g556.5g71.3g97.6g
Leivinjauhe 41g72kcal2.1g15.4g0g0.2g
Puolukka 488g190kcal2.1g33.2g2.4g12.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9600g40375kcal403.4g4463.8g2240.6g221g
Valittu annoskoko4800g20187kcal201.7g2231.9g1120.3g110.5g
Annoskoko puolitettuna2400g10094kcal100.9g1116g560.2g55.3g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536