Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Bataatti, kuorittu 1000g809kcal15.7g168.3g0.5g30g
Porkkana, keskikokoinen 65g600g168kcal3.6g35.7g1.2g15g
Rypsiöljy 56g495kcal0g0g56g0g
Vesi2000g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g112g134kcal2.8g6.7g10.1g1.7g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g320g896kcal60.8g0g70.4g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 400g182kcal12g19.2g6g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9820g5621kcal202.8g503.4g290.2g107.6g
Valittu annoskoko4910g2811kcal101.4g251.7g145.1g53.8g
Annoskoko puolitettuna2455g1405kcal50.7g125.9g72.6g26.9g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548