Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 27g62kcal5.2g0g4.7g0g
Purjosipuli 11g2.5kcal0.2g0.3g0g0.2g
Sipuli 3g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Tomaattipyree,euroshopper7.7g6.1kcal0.3g1.5g0.1g0g
Oliiviöljy 1.5g14kcal0g0g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana101g171kcal11.4g3.8g12.6g0.6g
Valittu annoskoko51g85kcal5.7g1.9g6.3g0.3g
Annoskoko puolitettuna25g43kcal2.9g1g3.2g0.2g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.8g12.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=383801