Omppupiirakka

1.Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

2.Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

3.Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

4.Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

5.Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
6.Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

7.Paista 200 asteessa n. 30 min.
8.Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 118 grammaa

Tuia

Tuia sanoi...

Namia on!

sunnuntai 11.09.2011 klo 10:46

AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g848g6107kcal0g0g678.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 848g2910kcal86.4g593.7g10.2g29.7g
Sokeri 551g2238kcal0g550.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 255g319kcal28g0.7g23g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen339g112kcal11.2g16.6g0g0g
Leivinjauhe 21g37kcal1.1g8g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g17g68kcal0g16.8g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g2120g721kcal4.2g150.6g6.4g38.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g25025kcal261.8g2674.4g1436.2g136g
Valittu annoskoko5000g12512kcal130.9g1337.2g718.1g68g
Annoskoko puolitettuna2500g6256kcal65.5g668.6g359.1g34g
Arvot/100g100g250kcal2.6g26.7g14.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139355