Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3153g665kcal37.8g107.2g6.3g66.2g
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Voi 29g213kcal0.4g0.1g23.9g0g
Jauheliha, sika-nauta 841g1862kcal147.1g0g142.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu252g318kcal27.7g0.8g22.7g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)210g168kcal2.1g9.5g14.7g0g
Ohrasuurimo 357g1152kcal29.5g225.6g7.1g27.2g
Siirappi 42g127kcal0g31.1g0g0g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4.2g12kcal0.5g1.6g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9089kcal493g761.8g435.8g192.6g
Valittu annoskoko5000g4545kcal246.5g380.9g217.9g96.3g
Annoskoko puolitettuna2500g2272kcal123.3g190.5g109g48.2g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649