Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 874g6339kcal10.4g3.5g710.5g0g
Sokeri 319g1293kcal0g318.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 974g3341kcal99.2g681.6g11.7g34.1g
Kananmuna kuoreton 824g1175kcal103g2.5g84.5g0g
Sokeri 1061g4307kcal0g1060.1g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g499g240kcal0.5g59.9g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 150g514kcal15.3g104.9g1.8g5.2g
Sokeri 300g1216kcal0g299.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g36851kcal456.8g5060.2g1618g78.6g
Valittu annoskoko5000g18426kcal228.4g2530.1g809g39.3g
Annoskoko puolitettuna2500g9213kcal114.2g1265.1g404.5g19.7g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081