Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 926g4914kcal2.8g4.6g555.6g0g
Sokeri 787g3195kcal0g786.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 815g1162kcal101.9g2.4g83.5g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g1296g907kcal0g207.4g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta1083g3900kcal140.8g758.3g22.8g37.9g
Leivinjauhe 56g98kcal2.9g21g0g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g37g148kcal0g36.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g28648kcal496.8g3633.2g1323.8g76.4g
Valittu annoskoko5000g14324kcal248.4g1816.6g661.9g38.2g
Annoskoko puolitettuna2500g7162kcal124.2g908.3g331g19.1g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687