Sitruuna Marenkitorttu

Ohje on alkujaan Kaarina Roinisen käsialaa.

Itse valmistan usein tähän torttuun murotaikinapohjan, mutta jos haluat välttää ylimääräistä sokeria, tee pohja alla olevan ohjeen mukaan.

Piiras on juhlava, mutta helppo valmistaa ja hintakin on edullinen.

Raaka-aineet maksavat noin 2 1/2 euroa.

Sitruuna-marenkitorttu

Pohja:

2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
100 g margariinia
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä

Sitruunakiisseli:

1,5 dl vettä
1,5 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna

Marenki:

4 valkuaista
1 dl sokeria

Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin.

Lisää keltuainen.

Lisää nopeasti kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, kypsennä pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Mittaa kiisseliä varten kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes sakenee.

Sekoita koko ajan.

Kaada jäähtynyt kiisseli piirakkapohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Pursota marenkivaahto kiisselin päälle, tai levitä lusikan avulla.

Paista 175 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.

Tässä vaiheessa kannattaa vahtia uuniluukulla, sillä marenki saa väriä todella nopeasti.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Jasu74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 956g3280kcal97.4g669.1g11.5g33.5g
Sokeri 72g291kcal0g71.6g0g0g
Voi 597g4333kcal7.1g2.4g485.7g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g120g77kcal4.2g0.2g29.9g0g
Sokeri 777g3152kcal0g775.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 896g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 179g615kcal18.3g125.4g2.2g6.3g
Sitruunamehu, laimentamaton179g38kcal0.5g2.9g0g0.2g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 717g304kcal70.3g2.9g0.7g0g
Sokeri 508g2061kcal0g507.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g28300kcal395.6g4315.2g1060g80g
Valittu annoskoko5000g14150kcal197.8g2157.6g530g40g
Annoskoko puolitettuna2500g7075kcal98.9g1078.8g265g20g
Arvot/100g100g283kcal4g43.2g10.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238166