Jonin jauhelihakastike

Pilko sipuli, valkosipuli ja paprika(pieniä saman kokoisia kuutioita).

Ruskista jauheliha(mausta mustapippurilla, valkopippurilla ja suolalla).

Maustepippurilla saa myös hyvää makua lihaan.

Nosta se kulhoon odottamaan.

Jauhelihan rasvoilla kuulotat sipulit(lisää hieman rasvaa, jos on oikein vähärasvaista lihaa).

Kuullotuksen loppuvaiheessa paprikasilppu mukaan, mutta jätä paprikat rapeiksi.

Kasvissektion voi nostaa myös omaan kulhoon(lorauta vähän fondia sekaan maustuun).

Kannattaa pesasta pannu tässä vaiheessa.

Sulata voi(niin kauan ettei "vaahtoa" ;) ja laske keskilämmölle.

Ruskista hitaasti jauhoja kunnes seos näyttää yhtä tummalta kuin kahvinporot.

Älä kuitenkaan polta jauhoja, sitten maistuu pahalle! Vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä.

Sekaan vaan 5 dl vettä ja fondia maun mukaan(sekoita varovasti, ettei paakkunnu).

Lihan voi lisätä kastikkeen sekaan tässä ja vaiheessa.

Jos kastike on liian laihaa makuusi niin suurusta sitä.

Keittelet sitten 15 min ja maustat maun mukaan.

Paprikajauhe, neilikka ja meirami sopivat hyvin.

Kastikkeen makua voi pehmentää joko tomaattipyreellä tai sokerilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 199 grammaa

Jnbasisti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1678g2785kcal318.8g0g167.8g0g
Sipuli (kuorittu)420g113kcal5.5g20.1g0.8g7.1g
Valkosipuli 50g55kcal4g8.2g0.3g1.1g
Paprika punainen 420g123kcal3.9g18.9g1.7g8g
Knorr Vasikanfondi, laimentamaton tiiviste126g82kcal6.9g11.3g1.3g1.9g
Vesi2097g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g126g919kcal1.3g1.3g100.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 84g288kcal8.5g58.7g1g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g8728kcal697.8g237g547.2g42g
Valittu annoskoko5000g4364kcal348.9g118.5g273.6g21g
Annoskoko puolitettuna2500g2182kcal174.5g59.3g136.8g10.5g
Arvot/100g100g87kcal7g2.4g5.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=263521