Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)407g110kcal5.3g19.6g0.8g6.9g
Valkosipuli 16g18kcal1.3g2.7g0.1g0.3g
Bataatti, kuorittu 1018g824kcal16g171.4g0.5g30.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g611g171kcal3.7g36.4g1.2g15.3g
Rypsiöljy 57g504kcal0g0g57g0g
Vesi2037g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g114g137kcal2.9g6.8g10.3g1.7g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g326g912kcal61.9g0g71.7g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 407g186kcal12.2g19.6g6.1g0g
Suola, annos 3g6.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g5724kcal206.6g513g295.4g109.4g
Valittu annoskoko5000g2862kcal103.3g256.5g147.7g54.7g
Annoskoko puolitettuna2500g1431kcal51.7g128.3g73.9g27.4g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548