Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g847g508kcal12.7g110.1g0.8g7.6g
Linssi, punainen, Go Green588g1912kcal141.2g288.2g5.9g70.6g
Sipuli (kuorittu)259g70kcal3.4g12.4g0.5g4.4g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.8g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g306g86kcal1.8g18.2g0.6g7.6g
Oliiviöljy 35g312kcal0g0g35.3g0g
Tomaattimurska 1177g346kcal6.6g62.4g2.4g22.4g
Vesi1765g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g6518kcal335.2g990.2g91.2g226.2g
Valittu annoskoko5000g3259kcal167.6g495.1g45.6g113.1g
Annoskoko puolitettuna2500g1630kcal83.8g247.6g22.8g56.6g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337663