Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g1271g9407kcal0g0g1042.4g0g
Sokeri 1695g6880kcal0g1693.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 466g665kcal58.3g1.4g47.8g0g
Kaurahiutale 1017g3805kcal147.5g579.7g74.2g101.7g
Leivinjauhe 42g74kcal2.2g16g0g0.2g
Puolukka 509g197kcal2.2g34.6g2.5g13.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g42057kcal420.4g4649.8g2333.8g230.2g
Valittu annoskoko5000g21029kcal210.2g2324.9g1166.9g115.1g
Annoskoko puolitettuna2500g10514kcal105.1g1162.5g583.5g57.6g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536