Bolognese (jamieoliver)

2 viipaletta pekonia ohuina siivuina
2 keskikokoista sipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
2 porkkanaa silputtuna
2 lehtisellerin vartta silputtuna
oliiviöljyä
2 runsasta tl oreganoa
500 g jauhelihaa, mieluiten sika-nautaa
2 tlk tomaattimurskaa (a 400 g)
merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
pieni ruukku tuoretta basilikaa

1) Pane iso paistokasari keskilämmölle tai kuumalle lämmölle.

Laita kasariin kaksi lorausta oliiviöljyä, pekoni ja oregano ja paista kunnes pekoni on kullanruskeaa.

Lisää kasariin silputut kasvikset ja paista puolen minuutin välein sekoitellen yhteensä noin 7 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät ja saavat hiukan väriä.

2) Sekoita joukkoon jauheliha ja tomaattimurska.

Lisää myös toisen tomaattipurkillisen verran vettä.

Mausta runsaalla hyppysellisellä suolaa ja mustapippuria.

3) Nypi basilikasta lehdet ja pane ne hetkeksi jääkaappiin.

Pilko varret ja lisää ne kastikkeeseen.

Kuumenna kastike kiehuvaksi.

4) Alenna lämpöä ja hauduta puolittain kannen alla 1 tunti välillä hämmennellen.

5) Ota kansi pois ja hauuta ilman kantta ajoittain sekoitellen vielä 30 min. Jos kastike näyttää kuivalta lisää tilkka vettä.

6) Revi joukkoon loput basilikanlehdet.

Lähde
Jamien ruokavallankumous
readme.

fi

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 275 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parmankinkku, leikkel (Pirkka), annos 16g170g442kcal45.9g0g28.9g0g
Sipuli (kuorittu)364g98kcal4.7g17.5g0.7g6.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g21g22kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g394g110kcal2.4g23.5g0.8g9.9g
Lehtiselleri 152g19kcal1.7g1.7g0.3g1.5g
Oliiviöljy 127g1127kcal0g0g127.4g0g
Oregano, kuivattu 15g46kcal1.7g3.3g1.6g6.5g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1214g2015kcal230.6g0g121.4g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)1517g455kcal15.2g60.7g6.1g3g
Tomaattipyree,euroshopper212g170kcal7.2g40.4g2.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 759g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 9g26kcal1g3.5g0.3g2.4g
Basilika, tuore46g18kcal1.4g2.3g0.4g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g9097kcal627g312.8g580.2g63.4g
Valittu annoskoko5000g4548kcal313.5g156.4g290.1g31.7g
Annoskoko puolitettuna2500g2274kcal156.8g78.2g145.1g15.9g
Arvot/100g100g91kcal6.3g3.1g5.8g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=389954