Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Valkosipuli 1.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0g
Bataatti, kuorittu 104g84kcal1.6g17.5g0.1g3.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g63g18kcal0.4g3.7g0.1g1.6g
Rypsiöljy 5.8g52kcal0g0g5.8g0g
Vesi208g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g12g14kcal0.3g0.7g1g0.2g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g33g93kcal6.3g0g7.3g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 42g19kcal1.2g2g0.6g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1022g585kcal20.8g52.4g30g11.2g
Valittu annoskoko511g293kcal10.4g26.2g15g5.6g
Annoskoko puolitettuna256g146kcal5.2g13.1g7.5g2.8g
Arvot/100g100g57kcal2g5.1g2.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548