Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60g437kcal0.7g0.2g49g0g
Sokeri 34g139kcal0g34.1g0g0g
Muna, annos 60g24g21kcal1.8g0.2g1.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 52g179kcal5.3g36.5g0.6g1.8g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 24g81kcal0g19.7g0g0.3g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Raparperi 201g68kcal1.4g11g0.2g2.8g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 80g52kcal2.6g3.9g2.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Sokeri34g139kcal0g34.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1032g2267kcal23.8g289g108.2g9.8g
Valittu annoskoko516g1134kcal11.9g144.5g54.1g4.9g
Annoskoko puolitettuna258g567kcal6g72.3g27.1g2.5g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234205