Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 75g544kcal0.9g0.3g61g0g
Sokeri 128g518kcal0g127.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 98g335kcal9.9g68.2g1.2g3.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4g16kcal0g4g0g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.5g7.8kcal0.3g1.5g0.2g0.7g
Raparperi 120g40kcal0.8g6.6g0.1g1.7g
Sokeri 24g97kcal0g24g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 10g34kcal0g8.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1036g3348kcal37.8g482.6g136.2g11.8g
Valittu annoskoko518g1674kcal18.9g241.3g68.1g5.9g
Annoskoko puolitettuna259g837kcal9.5g120.7g34.1g3g
Arvot/100g100g323kcal3.6g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251