Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 750g5441kcal8.9g3g609.7g0g
Sokeri 1275g5175kcal0g1273.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 550g785kcal68.7g1.6g56.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 975g3345kcal99.4g682.5g11.7g34.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g40g160kcal0g39.6g0g0g
Leivinjauhe 25g44kcal1.3g9.5g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g25g78kcal2.8g15g1.8g7g
Raparperi 1200g404kcal8.3g66g1.2g16.8g
Sokeri 240g974kcal0g239.8g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 100g335kcal0.1g81.6g0g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10360g33482kcal379g4824.6g1361.6g118.8g
Valittu annoskoko5180g16741kcal189.5g2412.3g680.8g59.4g
Annoskoko puolitettuna2590g8370kcal94.8g1206.2g340.4g29.7g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251