Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g13g99kcal0g0g10.9g0g
Sokeri 18g72kcal0g17.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 4.9g7kcal0.6g0g0.5g0g
Kaurahiutale 11g40kcal1.5g6.1g0.8g1.1g
Leivinjauhe 0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Puolukka 5.3g2.1kcal0g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana105g442kcal4.2g49g24.4g2.4g
Valittu annoskoko52g221kcal2.1g24.5g12.2g1.2g
Annoskoko puolitettuna26g111kcal1.1g12.3g6.1g0.6g
Arvot/100g100g422kcal4g46.8g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536