Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g90g54kcal1.4g11.7g0.1g0.8g
Linssi, punainen, Go Green63g203kcal15g30.6g0.6g7.5g
Sipuli (kuorittu)28g7.4kcal0.4g1.3g0.1g0.5g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g33g9kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Oliiviöljy 3.7g33kcal0g0g3.7g0g
Tomaattimurska 125g37kcal0.7g6.6g0.2g2.4g
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1062g692kcal35.8g105g9.6g24.2g
Valittu annoskoko531g346kcal17.9g52.5g4.8g12.1g
Annoskoko puolitettuna266g173kcal9g26.3g2.4g6.1g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337663