Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 928g6735kcal11g3.7g754.8g0g
Sokeri 339g1374kcal0g338.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1035g3550kcal105.4g724.1g12.4g36.2g
Kananmuna kuoreton 875g1249kcal109.4g2.6g89.7g0g
Sokeri 1127g4576kcal0g1126.2g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g531g255kcal0.5g63.7g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 159g546kcal16.2g111.4g1.9g5.6g
Sokeri 318g1292kcal0g318g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10624g39151kcal485g5375.6g1718.6g83.6g
Valittu annoskoko5312g19575kcal242.5g2687.8g859.3g41.8g
Annoskoko puolitettuna2656g9788kcal121.3g1343.9g429.7g20.9g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081