Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali338g71kcal4.1g11.5g0.7g7.1g
Sipuli (kuorittu)11g3kcal0.1g0.5g0g0.2g
Voi 3.2g23kcal0g0g2.6g0g
Jauheliha, sika-nauta 90g199kcal15.8g0g15.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu27g34kcal3g0.1g2.4g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)23g18kcal0.2g1g1.6g0g
Ohrasuurimo 38g123kcal3.2g24.2g0.8g2.9g
Siirappi 4.5g14kcal0g3.3g0g0g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.3kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1071g973kcal52.8g81.6g46.8g20.6g
Valittu annoskoko536g487kcal26.4g40.8g23.4g10.3g
Annoskoko puolitettuna268g243kcal13.2g20.4g11.7g5.2g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649