Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g29g8.2kcal0.2g1.7g0.1g0.7g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Basilika, tuore45g18kcal1.4g2.3g0.4g1.8g
Soijakastike 16g10kcal0.8g1.5g0g0g
Vesi45g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g90g291kcal45g27g0.5g5g
Rypsiöljy 20g179kcal0g0g20.3g0g
Tomaattimurska 225g66kcal1.3g11.9g0.5g4.3g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki45g68kcal0.5g2.7g5.9g0.3g
Mustapippuri 1.4g3.8kcal0.1g0.5g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1080g1300kcal99.2g97.4g55.4g25.8g
Valittu annoskoko540g650kcal49.6g48.7g27.7g12.9g
Annoskoko puolitettuna270g325kcal24.8g24.4g13.9g6.5g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=232466