Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g137g1016kcal0g0g112.6g0g
Sokeri 183g743kcal0g182.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 50g72kcal6.3g0.2g5.2g0g
Kaurahiutale 110g411kcal15.9g62.6g8g11g
Leivinjauhe 4.6g8kcal0.2g1.7g0g0g
Puolukka 55g21kcal0.2g3.7g0.3g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1080g4542kcal45.2g502.2g252.2g24.8g
Valittu annoskoko540g2271kcal22.6g251.1g126.1g12.4g
Annoskoko puolitettuna270g1136kcal11.3g125.6g63.1g6.2g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.4g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536