Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 1007g5347kcal3g5g604.4g0g
Sokeri 856g3476kcal0g855.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 887g1265kcal110.8g2.7g90.9g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g1410g987kcal0g225.7g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta1179g4243kcal153.2g825.1g24.8g41.3g
Leivinjauhe 60g106kcal3.1g22.8g0g0.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g40g161kcal0g39.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10880g31170kcal540.2g3953.2g1440.2g83.2g
Valittu annoskoko5440g15585kcal270.1g1976.6g720.1g41.6g
Annoskoko puolitettuna2720g7792kcal135.1g988.3g360.1g20.8g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687