Persikkapiirakka

Pohjaan:

2 kananmunaa
2,25 dl sokeria
50 g voita sulatettuna
250 g Valion pehmeää maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Täytteeseen:

1 iso purkki persikoita/480g persikoita (esim.

Pirkka)
200 g lime-valkosuklaarahkaa (Valio) (voit käyttää myös esim.

sitruuna tai vaniljarahkaa)
1 rkl vaniljasokeria

Päälle:

25 g voita
1/2 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen kanssa ja lisää jauhoseos munasokerivaahtoon.

3. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon sulatettu voi ja rahka.

Sekoita hyvin.

4. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuokaan.

(Suosittelen 30cm vuokaa)
5. Viipaloi persikat ja asettele ne pinnalle ja ripottele päälle vaniljasokeri.

6. Lusikoi pieniä nokareita rahkaa persikoiden päälle.

7. Tee kuorrute.

Sekoita pehmeä voi, sokeri ja vehnäjauhot keskenään ja murustele seosta tasaisesti piirakan pinnalle.

8. Paista 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes piirakka on kypsä.

9. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Persikka, säilyke mehussa 410g/235g (Pirkka), annos 235g940g470kcal9.4g112.8g9.4g0g
Rahka pehmeä (Valio), annos 250g1800g1080kcal180g77.4g5.4g0g
Flora culinesse300g2220kcal0g0g246g0g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Sokeri 935g3796kcal0g934.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1170g4015kcal119.2g819g14g40.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11170g24416kcal727.2g3889.6g639.8g81.8g
Valittu annoskoko5585g12208kcal363.6g1944.8g319.9g40.9g
Annoskoko puolitettuna2793g6104kcal181.8g972.4g160g20.5g
Arvot/100g100g219kcal6.5g34.8g5.7g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=389574