Helikellon kasvissosekeitto

Alkuperäinen ohje: Siirry sivulle!
3 kpl perunoita
3 kpl porkkanoita
2 kpl sipuleita
2 kpl valkosipulinkynsiä
2 kpl kana- tai kasvisliemikuutioita
6 dl vettä
2 dl kermaa tai kolmen juuston kermaa
(1 tl sokeria)
valkopippuria
oliiviöljyä

Pese kasvikset ja kuori ne. Viipaloi porkkanat ja sipulit, lohko perunat ja pilko valkosipulinkynsi.

Kuullota porkkanat ja sipulit oliiviöljyssä.

Lisää vesi, kanaliemikuutiot ja pilkotut perunat.

Kiehuta seosta, kunnes kaikki osaset ovat kypsiä.

Tämän jälkeen soseuta seos ja lisää sen jälkeen kerma ja mausteet.

Jos haluat ruokaan lisämakua, niin kannattaa kokeilla keiton maustamista esimerkiksi oreganolla, basilikalla tai chilillä.

Kiehauta keittoa ja tarjoile.

Tämän ruoan vahvikkeeksi sopii hyvin esimerkiksi patonki, jonka paistat ruoan kypsymistä odotellessa.

Jos haluat keittoon sakeutta lisää, niin sitä saat lisäämällä perunan määrää.

Ohjeessa mainitaan sokerikin, mutta minusta se ei vaadi sitä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 466 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g801g481kcal12g104.1g0.8g7.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g801g224kcal4.8g47.7g1.6g20g
Sipuli (kuorittu)601g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g28g29kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Vesi2403g0kcal0g0g0g0g
Kanaliemikuutio, Knorr (10g)80g208kcal10.4g9.6g14.4g0.3g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 801g2644kcal16g24g280.3g0g
Valkopippuri 4g11kcal0.4g1.7g0.1g1g
Chili mausteseos, Old El Paso6g17kcal0.5g2.9g0.4g0g
Basilika, kuivattu 8g20kcal1.2g1.6g0.3g3.2g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g60g529kcal0g0g60.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11184g8650kcal110.6g450g718.8g85g
Valittu annoskoko5592g4325kcal55.3g225g359.4g42.5g
Annoskoko puolitettuna2796g2163kcal27.7g112.5g179.7g21.3g
Arvot/100g100g77kcal1g4g6.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432817