Vadelmakohokas

Ainekset:

230g vadelmia
1,3 dl tomusokeria (80 g)
2 kananmunaa
2 valkuaista
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl vehnäjauhoja (50 g)
0,3 dl leivinjauhetta

Valmistusohje:

Voitele vähintään litran vetoinen kohokasvuoka tai 6 annosvuokaa ja sirottele voideltuun pintaan hienoa sokeria.

Kuumenna uuni 175-180 asteeseen.

Mausta vadelmat liköörillä tai snapsilla.

Sirottele pinnalle 2-3 rkl tomusokeria.

Erota valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihinsa.

Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.

Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Vatkaa neljä valkuaista vaahdoksi ja lisää vatkatessa vähitellen 0,75 dl tomusokerista.

Nosta keltuaiset ja jauhot varovasti valkuaisvaahtoon ja lisää nopeasti vadelmat.

Kaada vaahto saman tien kohokasvuokiin ja työnnä vuoka uunin keskiosaan.

Anna kypsyä noin 35 minuuttia.

Seulo kohokkaan päälle loput tomusokerista ja tarjoa välittömästi.

Jos kohokkaan pinta loppuvaiheessa uhkaa tummua liikaa, peitä se viimeisten 10 minuutin ajaksi kevyesti leivinpaperin palasella.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Syysneito91
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 2154g885kcal21.5g88.3g17.2g79.7g
Tomusokeri 1dl=60g749g2997kcal0g749.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 1030g1469kcal128.8g3.1g105.6g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 656g278kcal64.3g2.6g0.7g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g38g150kcal0g37.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 468g1607kcal47.7g327.7g5.6g16.4g
Leivinjauhe 562g987kcal29.2g212.4g0g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11312g16744kcal583g2840.6g258.2g197.8g
Valittu annoskoko5656g8372kcal291.5g1420.3g129.1g98.9g
Annoskoko puolitettuna2828g4186kcal145.8g710.2g64.6g49.5g
Arvot/100g100g148kcal5.2g25.1g2.3g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=285025