Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g960g576kcal14.4g124.7g1g8.6g
Linssi, punainen, Go Green666g2166kcal159.9g326.5g6.7g80g
Sipuli (kuorittu)293g79kcal3.8g14.1g0.6g5g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g347g97kcal2.1g20.6g0.7g8.7g
Oliiviöljy 40g354kcal0g0g40g0g
Tomaattimurska 1333g392kcal7.5g70.6g2.7g25.3g
Vesi1999g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11328g7384kcal379.6g1121.6g103.8g256.4g
Valittu annoskoko5664g3692kcal189.8g560.8g51.9g128.2g
Annoskoko puolitettuna2832g1846kcal94.9g280.4g26g64.1g
Arvot/100g100g65kcal3.4g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337663