Muropohjamustikkapiirakka

Sekoita sokeri ja pehmeä voi keskenään.

Lisää kananmuna, vehnäjauhot, valinjasokeri ja leivinjauhe.

Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun ison piirakkavuuan pohjalle (30cm halkaisija).

Kaada mustikat piirakkavuokaan ja levitä ne tasaisesti.

Valmista murutaikina nyppimällä voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi ja ripottele mustikoiden päälle.

Paista piirakka 200°:ssa n. 30min.

Tarjoile vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Sokeri 85g345kcal0g84.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 37g52kcal4.6g0.1g3.8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai130g455kcal15.6g92.2g2.7g3.9g
Leivinjauhe 3.3g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Voi 67g483kcal0.8g0.3g54.2g0g
Sokeri 57g230kcal0g56.6g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai87g303kcal10.4g61.5g1.8g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1136g5225kcal65.6g601.2g287.6g13g
Valittu annoskoko568g2612kcal32.8g300.6g143.8g6.5g
Annoskoko puolitettuna284g1306kcal16.4g150.3g71.9g3.3g
Arvot/100g100g460kcal5.8g52.9g25.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429822