Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3602g760kcal43.2g122.5g7.2g75.6g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Voi 34g244kcal0.4g0.1g27.3g0g
Jauheliha, sika-nauta 960g2127kcal168.1g0g163.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu288g363kcal31.7g0.9g25.9g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)240g192kcal2.4g10.8g16.8g0g
Ohrasuurimo 408g1316kcal33.7g257.8g8.2g31g
Siirappi 48g145kcal0g35.6g0g0g
Suola, annos 3g7.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4.8g13kcal0.5g1.8g0.2g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11424g10383kcal563.2g870.6g498.2g219.8g
Valittu annoskoko5712g5192kcal281.6g435.3g249.1g109.9g
Annoskoko puolitettuna2856g2596kcal140.8g217.7g124.6g55g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649