Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)467g126kcal6.1g22.4g0.9g7.9g
Valkosipuli 19g20kcal1.5g3g0.1g0.4g
Bataatti, kuorittu 1166g944kcal18.3g196.3g0.6g35g
Porkkana, keskikokoinen 65g700g196kcal4.2g41.6g1.4g17.5g
Rypsiöljy 65g578kcal0g0g65.3g0g
Vesi2332g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g131g157kcal3.3g7.8g11.8g2g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g373g1045kcal70.9g0g82.1g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 467g213kcal14g22.4g7g0g
Suola, annos 3g7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11452g6555kcal236.6g587g338.4g125.6g
Valittu annoskoko5726g3278kcal118.3g293.5g169.2g62.8g
Annoskoko puolitettuna2863g1639kcal59.2g146.8g84.6g31.4g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548