Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 102g737kcal1.2g0.4g82.6g0g
Sokeri 37g150kcal0g37g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 113g388kcal11.5g79.2g1.4g4g
Kananmuna kuoreton 96g137kcal12g0.3g9.8g0g
Sokeri 123g501kcal0g123.2g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g58g28kcal0.1g7g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 17g60kcal1.8g12.2g0.2g0.6g
Sokeri 35g141kcal0g34.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1162g4282kcal53.2g588.2g188.2g9.2g
Valittu annoskoko581g2141kcal26.6g294.1g94.1g4.6g
Annoskoko puolitettuna290g1071kcal13.3g147.1g47.1g2.3g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081