Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 84g612kcal1g0.3g68.6g0g
Sokeri 143g582kcal0g143.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 62g88kcal7.7g0.2g6.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 110g376kcal11.2g76.8g1.3g3.8g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Leivinjauhe 2.8g4.9kcal0.1g1.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.8g8.7kcal0.3g1.7g0.2g0.8g
Raparperi 135g46kcal0.9g7.4g0.1g1.9g
Sokeri 27g110kcal0g27g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 11g38kcal0g9.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1165g3767kcal42.4g543g153g13.4g
Valittu annoskoko583g1883kcal21.2g271.5g76.5g6.7g
Annoskoko puolitettuna291g942kcal10.6g135.8g38.3g3.4g
Arvot/100g100g323kcal3.6g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251