Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali38g7.9kcal0.5g1.3g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)1.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Voi 0.4g2.5kcal0g0g0.3g0g
Jauheliha, sika-nauta 10g22kcal1.8g0g1.7g0g
Kananmuna kuorineen punnittu3g3.8kcal0.3g0g0.3g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)2.5g2kcal0g0.1g0.2g0g
Ohrasuurimo 4.3g14kcal0.4g2.7g0.1g0.3g
Siirappi 0.5g1.5kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana119g108kcal6g9.2g5.4g2.2g
Valittu annoskoko60g54kcal3g4.6g2.7g1.1g
Annoskoko puolitettuna30g27kcal1.5g2.3g1.4g0.6g
Arvot/100g100g91kcal5g7.7g4.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649