Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali375g79kcal4.5g12.8g0.8g7.9g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Voi 3.5g25kcal0g0g2.8g0g
Jauheliha, sika-nauta 100g222kcal17.5g0g17g0g
Kananmuna kuorineen punnittu30g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)25g20kcal0.3g1.1g1.8g0g
Ohrasuurimo 43g137kcal3.5g26.9g0.9g3.2g
Siirappi 5g15kcal0g3.7g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1190g1082kcal58.8g90.8g52g22.8g
Valittu annoskoko595g541kcal29.4g45.4g26g11.4g
Annoskoko puolitettuna298g270kcal14.7g22.7g13g5.7g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649