Lihapullat

Sekoita jauhelihan joukkoon kaurahiutaleet, maito, raastettu sipuli, murskattu valkosipulinkynsi, muna ja timjami.

Mausta seos suolalla ja pippurilla.

Pane taikina jääkaappiin vetäytymään 20 minuutiksi.

Tee jauhelihataikinasta pyöryköitä ja levitä ne leivinpaperin päälle pellille.

Voitele lihapullat oliiviöljyllä ja paista niitä 20 min

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 173 grammaa

Rikissa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha3.5g5.8kcal0.7g0g0.4g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl0.4g1.2kcal0g0.2g0g0g
Rasvaton maito (Pirkka), annos 200g0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1.2g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Timjami 0g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.1g1.2kcal0g0g0.1g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12g20kcal1.6g0.4g1.2g0g
Valittu annoskoko6g10kcal0.8g0.2g0.6g0g
Annoskoko puolitettuna3g5kcal0.4g0.1g0.3g0g
Arvot/100g100g162kcal13.1g3.3g9.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368857