Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g1.7g12kcal0g0g1.4g0g
Sokeri 2.2g9kcal0g2.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.6g0.9kcal0.1g0g0.1g0g
Kaurahiutale 1.3g5kcal0.2g0.8g0.1g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Puolukka 0.7g0.3kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13g55kcal0.6g6g3.2g0.2g
Valittu annoskoko7g28kcal0.3g3g1.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna3g14kcal0.2g1.5g0.8g0.1g
Arvot/100g100g418kcal4.5g45.5g24.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536