Kaura-puolukkakeksit

Kaura-puolukkakeksit
(40 kpl)

150 g leivontamargariinia
2 dl sokeria
1 muna
3 1/2 dl täysjyväkaurajauhoja
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1 - 2 dl puolukoita

Ohje on vähälaktoosinen ja gluteeniton

Valmistus:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kevyesti.

Vatkaa joukkoon muna.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää seos taikinaan.

Sekoita taikina tasaiseksi.

3. Jaa taikina kahteen osaan.

Leivo taikinapalat kahdeksi n. 25 cm pitkäksi tangoksi.

Leikkaa molemmista tangoista
n. 20 viipaletta ja nosta palat leivinpaperin päälle pellille leikkauspinta ylöspäin.

Jätä leviämisvaraa.

4. Paina pikkuleipien päälle muutamia puolukoita.

Paista uunin keskitasossa 10-12 minuuttia.

reseptin lähde: Kaurayhdistys, internetsivulta

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 15 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g153g1129kcal0g0g125.1g0g
Sokeri 203g826kcal0g203.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 56g80kcal7g0.2g5.7g0g
Kaurahiutale 122g457kcal17.7g69.6g8.9g12.2g
Leivinjauhe 5.1g8.9kcal0.3g1.9g0g0g
Puolukka 61g24kcal0.3g4.1g0.3g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1200g5047kcal50.6g558g280g27.6g
Valittu annoskoko600g2523kcal25.3g279g140g13.8g
Annoskoko puolitettuna300g1262kcal12.7g139.5g70g6.9g
Arvot/100g100g421kcal4.2g46.5g23.3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380536