Jauhelihavartaat

Reseptillä tulee 16 isohkoa varrasta.

Mausteeksi maustepippuria, mustaapippuria, suolaa ja paprikajauhetta maun mukaan.

Sotke muut kuin öljy ja voi taikinaksi ja sekoita kunnolla että taikina sitkistyy.

Uunipellille 50g oliiviöljyä ja 50g voita.

Ruskita ne ekana kevyesti.

Älä käytä leivinpaperia.

Jaa taikina ensin palleroiksi niin saat tasakokoiset vartaat.

Muotoile pitkulaiseksi pitkien puutikkujen ympärille.

Lado vartaat pellille ja paistele joka puolelta niin kuumalla uunilla kuin irti lähtee.

Paistoaika on sen aikaa kun saat kivan paistetun pinnan ympäriinsä.

ps. reseptissä rasvamäärää on tiputettu alaspäin koska suurin osa siitä jää paistopannulle.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 3750g8304kcal656.3g0g637.5g0g
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Kauralese 250g900kcal45g114g19.3g43.8g
Kananmuna kuoreton 600g856kcal75g1.8g61.5g0g
Gouda juusto600g2580kcal162g0g210g0g
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Oliiviöljy 100g884kcal0g0g100g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12000g28823kcal1894.6g290g2221.6g108g
Valittu annoskoko6000g14412kcal947.3g145g1110.8g54g
Annoskoko puolitettuna3000g7206kcal473.7g72.5g555.4g27g
Arvot/100g100g240kcal15.8g2.4g18.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=440272