Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Bataatti, kuorittu 125g101kcal2g21g0.1g3.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Rypsiöljy 7g62kcal0g0g7g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g14g17kcal0.4g0.8g1.3g0.2g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g40g112kcal7.6g0g8.8g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 50g23kcal1.5g2.4g0.8g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1228g703kcal25.8g62.8g36.6g13.6g
Valittu annoskoko614g351kcal12.9g31.4g18.3g6.8g
Annoskoko puolitettuna307g176kcal6.5g15.7g9.2g3.4g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333548