Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 900g6529kcal10.7g3.6g731.7g0g
Sokeri 1530g6210kcal0g1528.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 660g942kcal82.5g2g67.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1170g4015kcal119.2g819g14g40.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g48g192kcal0g47.5g0g0g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.2g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g30g93kcal3.3g18g2.1g8.4g
Raparperi 1440g485kcal9.9g79.2g1.4g20.2g
Sokeri 288g1169kcal0g287.7g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 120g402kcal0.1g97.9g0.1g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12432g40178kcal454.6g5789.4g1633.8g142.8g
Valittu annoskoko6216g20089kcal227.3g2894.7g816.9g71.4g
Annoskoko puolitettuna3108g10045kcal113.7g1447.4g408.5g35.7g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301251