Kaalikääryleet

Keitä kaali suolavedessä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, irrottele lehdet varovasti ja leikkaa paksummat kohdat ohentaen(helpompi kääriä kääryleiksi) Silppua ylijäänyt kaali pienemmäksi ja sekoita se jauhelihan ,keitetyn ohrasuurimon ja muiden aineiden kanssa tiiviiksi soseeksi.

Myös mausteet.

Halutessasi siitä löysempää lisää kaalin keitinvettä siihen.

Levitä kaalinlehti ja laita siihen täytettä siten, että tulee n. 20 käärylettä.

Asettele kääryleet vieri viereen uunipannulle, laita päälle hiukan siirappia ja hivenen voita, ehkä.

Paista 175 asteisessa uunissa n.1 t. Välillä voit lusikoida kääryleiden pintaan kaalinkeitinvettä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 119 grammaa

Kissala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali394g83kcal4.7g13.4g0.8g8.3g
Sipuli (kuorittu)13g3.5kcal0.2g0.6g0g0.2g
Voi 3.7g27kcal0g0g3g0g
Jauheliha, sika-nauta 105g233kcal18.4g0g17.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu32g40kcal3.5g0.1g2.8g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)26g21kcal0.3g1.2g1.8g0g
Ohrasuurimo 45g144kcal3.7g28.2g0.9g3.4g
Siirappi 5.3g16kcal0g3.9g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1136kcal61.8g95.2g54.4g24g
Valittu annoskoko625g568kcal30.9g47.6g27.2g12g
Annoskoko puolitettuna313g284kcal15.5g23.8g13.6g6g
Arvot/100g100g91kcal4.9g7.6g4.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=144649