Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 109g792kcal1.3g0.4g88.8g0g
Sokeri 40g162kcal0g39.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 122g418kcal12.4g85.2g1.5g4.3g
Kananmuna kuoreton 103g147kcal12.9g0.3g10.6g0g
Sokeri 133g538kcal0g132.5g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g62g30kcal0.1g7.5g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 19g64kcal1.9g13.1g0.2g0.7g
Sokeri 38g152kcal0g37.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g4606kcal57.2g632.4g202.4g10g
Valittu annoskoko625g2303kcal28.6g316.2g101.2g5g
Annoskoko puolitettuna313g1152kcal14.3g158.1g50.6g2.5g
Arvot/100g100g369kcal4.6g50.6g16.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=185081