Englantilainen hedelmäkakku

Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).

Valuta säilötyt hedelmät liemestään.

Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim.

rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim.

coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.

Pähkinöistä hassel- saksan tai pekaanipähkinät (tai mantelirouhe).

Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi tai konjakki tai kirsikoiden liemi, anna maustua jonkin aikaa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.

Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.

Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 ast.

Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.

Valmistusaika n. 1½ tuntia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Lsailym
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, keiju normaalisuolainen 116g614kcal0.3g0.6g69.4g0g
Sokeri 98g399kcal0g98.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 102g145kcal12.7g0.3g10.4g0g
Hedelmäcocktail sokeriliemessä (X-tra), annos 100g162g113kcal0g25.9g0g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta135g488kcal17.6g94.8g2.8g4.7g
Leivinjauhe 6.9g12kcal0.4g2.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.6g19kcal0g4.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3581kcal62g454.2g165.2g9.4g
Valittu annoskoko625g1791kcal31g227.1g82.6g4.7g
Annoskoko puolitettuna313g895kcal15.5g113.6g41.3g2.4g
Arvot/100g100g287kcal5g36.3g13.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205687